Nya snöleoparden Bhavani

26992433_1877600692274351_4945591124774353753_n.jpg

Den 16:e Januari anlände snöleopardshonan Bhavani till Orsa Rovdjurspark!

33923e2ca0.jpg                    270158839a.jpg

Bhavani är född den 7 Juni 2016 i Green Zoo Wupertal i Tyskland, det föddes totalt 3st snöleoparder och Bhavani är den första som har lämnat och flyttat till en annan park! Innan flytten fick Bhavani öva på att vistas i transportboxen så att det inte skulle vara några konstigheter när det väl var dags. Resan till Orsa gick mycket bra och även snabbare än planerat vilket är mycket positivt. 

Shaan.jpg Detta är Shan som kommer att få leva med Bhavani nu.
Bhavani befinner sig just nu uppe i Leopard Center i ett bakhägn och stall, hon håller på att acklimatisera sig nu med den nya miljön, djurvårdarna och de andra individerna. Bhavani kommer på sikt att få gå med Rovdjursparkens egna hane Shan när de är redo och har introducerats vid staket först. Det finns två hägn för snöleoparderna och just nu kan våran hane Shan gå i det nedre hägnet och övre hägnet men Bhavani kommer att bli tillängnat det övre på sikt tills att de kan gå tillsammans och välja hur de vill.

Bhavani är en försiktig individ som tar ett steg i taget och vi kommer låta henne få all den tid hon behöver för att acklimatisera sig men ni kommer kunna hållas uppdaterade när hon är synlig och ute i det stora hägnet. 

Flytten ägde rum som en del av det europeiska bevarandeprogrammet för snöleoparder, där Green Zoo Wuppertal deltar. I detta program arbetar de zoologiska djurparkerna i European Zoo Association tillsammans och arbetar för att föda upp och bevara denna hotade art. Green Zoo Wuppertal, i samarbete med Zoo Association Wuppertal e.V., stöder också Snow Leopard Trust, som är inblandad i att undersöka och skydda de sällsynta och hotade snöleoparderna i det vilda.
DSC_2535.JPG                    DSC_2538.JPG